LincolnTrain ok

Trenul fantomă al lui Abraham Lincoln

Trenurile fantomă reprezintă un mare mister şi există mai multe legende care sunt legate de prezența trenurilor spectrale “autentice”.
După uriaşa emoție populară stârnită de asasinarea președintelui Americii Abraham Lincoln în 1865, rămășițele lui au fost transportate până la mormântul acestuia, situat în Illinois, la bordul unui tren special drapat în negru, care a făcut un foarte lung ocol pentru ca un mare număr de persoane, masate pe drum a trecerea sa, să poată să-i aducă un ultim omagiu.
De atunci, legenda spune că-l putem vedea trecând uneori, mai ales pe timp de noapte; deşi acesta nu se oprește la stațiile prin care trece, ceasurile se opresc la venirea sa.

LincolnTrain ok

Sursă foto: Wikipedia

O descriere a fost publicată în ziarul Albany Time:
“Trece fără niciun sunet. Dacă există un clar de Lună, norii acoperă Luna în timp ce trenul fantomă îşi urmează drumul. După trecerea locomotivei, trenul funebru defilează el-însuşi, cu steaguri şi banderole. Calea pare acoperită de un covor negru, iar sicriul este vizibil în centrul mașinii, în timp ce în jurul lui, în aer și în urma trenului, există un mare număr de oameni în albastru, unii cu sicrie pe spatele lor, alții aplecându-se în faţă.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide