Catherine Repond

Vrăjitoarea Catillon a făcut pact cu diavolul

Catherine Repond, numită Catillon, s-a născut în 1663 la Villarvolard, Elveţia şi a fost arsă pe rug pentru vrăjitorie.

Cunoscută în zona sa ca cerșetoare, Catherine a fost acuzată de către ţărani de faptul că le-ar fi blestemat pășunile deoarece refuzaseră să-i dea de pomană.

Catherine Repond

Sursă foto: Wikipedia

În timp ce executorul judecătoresc din Corbières se afla la vânătoare, a rănit o vulpe, care a ţipat cu o voce umană. Catherine Repond având o rană similară cu cea a vulpii, executorul judecătoresc era convins că vulpea și Catillon erau una şi aceeaşi.
Convocată în fața executorului judecătoresc pentru a da explicaţii despre rana sa, ea a spus că i s-au tăiat degetele de la piciorul stâng în timpul somnului.
Femeia a fost imediat închisă. Primul său proces a avut loc în 1731. Torturată, Catherine a recunoscut că a făcut un pact cu diavolul. Al doilea proces al vrăjitoarei a avut loc la Freiburg în acelaşi an şi a durat de la 13 iulie până la 15 septembrie, timp în care Catillon a fost din nou torturată în scopul de a-şi denunța complicii.
La 15 septembrie, Catherine Repond a fost condamnată spre a fi arsă pe rug și executată în aceeași zi.
În 2009, o propunere de reabilitare a Catherinei Repond a fost refuzată de către Marele Consiliu din Fribourg (parlamentul cantonal). Motivul refuzului a fost explicat prin faptul că situația actuală nu poartă răspundere pentru erorile judiciare ale fostului regim.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide