Les sorcières d’Eastwick

Lista neagră cu vrăjitoare

Există multe vrăjitoare malefice, diabolice, pe care este bine să  le ocolești. Hollywoodul a făcut o pasiune din a realiza filme pe această temă generoasă, care atrage publicul ca un magnet.

Iată lista neagră cu vrăjitoarele cele mai rele care apar în filmele cele mai reprezentativecreate de a șaptea artă:

 

The Huntsman

În acest film apărut în 2016, actrița Charlize Theron este regina diabolică Ravenna, care trăiește în castelul ei de gheață, posedă abilitate de a îngheța orice adversar. O vrăjitoare nemiloasă și rănită în orgoliu…care vrea răzbunare cu orice preț.

 

Regina-Vrăjitoare

Filmul de desene animate scos de studiourile Disney în 1937 ne prezintă cu adevărat prima vrăjitoare rea. Inspirată din romanul fraților Grimm, regina Ghrimilda este regina-mamă vitregă, geloasă pe Albă ca zăpada și după moartea tatălui acesteia, încearcă să o ucidă pe micuța prințesă deoare oglinda ei fermecată o informează despre faptul că aceasta ar fi cea mai frumoasă din regat.

 

Vrăjitoarele din Eastwick

George Miller, cel care a realizat seria de mare succes Mad Max în anii 80, a adaptat în 1987 romanul lui John Updike, realizând o adevărată capodoperă a geniului, în care apar nume de primă mărime de la Hollywood: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon și Michelle Pfeiffer.

Femeile abndonate sunt atrase irezistibil de un personaj simpatic și misterios, dar diabolic. Ele au însă puteri neobișnuite, supranaturale de vrăjitoare și le vor pune în acțiune pentru a scăpa de acest demon…Un film superb care beneficiază de efecte vizuale spectaculoase.

Proiectul Blair Witch

Realizat în 1999 de către Daniel Myrick și Eduardo Sanchez, pelicula nu ne arată de fapt niciun personaj malefic. Vrăjitoarea rămâne aici invizibilă, mitică și invincibilă. Teroarea este absolută iar atmosfera profund misterioasă.

 

Hermione (saga Henry Potter 1997-2007)

În romanele lui J.W.Rowling, fetele sunt vrăjitoare iar băieții vrăjitori la școala Poudlard. Vrăjitoarea rea Mangemorts este interpretată de actrița engleză Helena Bonham Carter. În film, Hermione este interpretată de actrița Emma Watson.

 

Suspiria

Imaginația macabră și delirantă a lui Dario Argento a născut, la sfârșitul anilor 70, Suspiria, vrăjitoarea care a creat în orașul german Freiburg o școală de vrăjitorie. Cu o plăcere malefică, ea elimină pe rând tinere inocente dansatoare.

 

Vrăjitorul din Oz

În filmul regizat de Victor Fleming în 1939, vrăjitoarea rea este încarnată de Margaret Hamilton. Este un clasic al geniului…În timpul filmărilor, destul de periculoase, actrița a suporta chiar arsuri de gardul doi și trei!

 

Vrăjitoarele din Zugarramurdi

Alex de la Iglesia, originar din Țara Bascilor, a realiazat în 2014 un film demențial, imprevizibil. El cunoaște perfect legendele care înconjoară satul Zugarramurdi din Pirinei, unde au avut loc acte de vrăjitorie. Într-o peșteră misterioasă, trei femei rostesc incantații malefice, rele și halucinante cântând „Baga, Biga, Higa“ rimă inspirată din folclorul basc. Este un adevărat cuib de vrăjitoare arogante!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide