1024px-USMC-070801-M-1848T-151 calareti

Armata nemuritoare a lui Gingis Khan

A avut ambiţia de a cuceri întreaga lume, iar armata lui a mărşăluit până la periferia Europei. Nimic nu părea să poată opri armata cea mai redutabilă din timpul său…

 

Foto Sgt. G. S. Thomas, sursa Wikipedia.

Foto Sgt. G. S. Thomas, sursa Wikipedia.

Gingis Khan a intrat în Istorie şi a devenit unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile, o adevărată legendă. Pentru soldaţii lui era Fiul Cerului, aproape un zeu în timp ce pentru adversarii lui, un cavaler al Apocalipsei.
În Polonia sec. XIII, o armată de polonezi şi de teutoni germani veniţi din Silesia s-a întâlnit pentru prima oară cu trupele mongole războinice ale lui Gingis. Toată Europa a început să tremure deoarece europenii nu au mai văzut niciodată un duşman atât de temut de la hunii lui Attila.
Pentru a-şi consolida puterea, Gingis Khan şi-a restructurat radical armata, dar fără a ţine cont de afiliaţiile tribale. Pe cei mai fideli luptători ai lui i-a plasat în fruntea a 1.000 de soldaţi, dându-le titlul de seniori de Mijloc.
Structura armatei lui era solidă, complexă şi drastică pentru mulţi, misterioasă. Gingis avea o gardă personală de 10.000 de soldaţi de elită, toţi fii sau rude ale unui frate sau aristocrat mogol, prin care îşi asigura supunerea familiilor lor. Cu această armată, spera să cucerească lumea.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide