Virgin_de_la_Almudena_-_Catedral_de_la_Almudena

Fecioara din Almudena

Fecioara din Almudena este o icoană medievală a Fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos. Imaginea Fecioarei servește ca patroană a oraşului Madrid, capitala Spaniei.

 

autor José Luiz Bernardes Ribeiro / CC-BY-SA-3.0.Sursa Wikipedia.

autor José Luiz Bernardes Ribeiro / CC-BY-SA-3.0.Sursa Wikipedia.

 

Ceea ce este însă curios, numele său provine din termenul arab Al Mudayna, care înseamnă cetate. Există mai multe legende cu privire la această icoană. O poveste spune că, în 712, înainte de capturarea orașului de către forțele musulmane care avansau înspăimântător, locuitorii orașului au ascuns icoana Fecioarei, pentru propria protecție, în interiorul zidurilor din jurul orașului.
În secolul al 11-lea, când Madridul a fost recucerit de regele Alfonso al VI-lea de Castilia, soldații creștini s-au străduit să găsească icoana. După zile de rugăciune, pe unul dintre pereţi a apărut pictograma Fecioarei, dezvăluind locul unde era ascunsă aceasta.
O altă legendă spune că soldaţii creștini care se apropiau de oraș, au avut o viziune a Mariei implorându-i să-i permită să-i conducă în oraș. La scurt timp, a avut loc o surpare miraculoasă a unui perete urmată de apariţia pictogramei care le arăta o cale de intrare prin pereți.

Catedrala din Madrid este dedicată Fecioarei din Almudena și ziua ei de sărbătoare, celebrată la 9 noiembrie, este o sărbătoare importantă în Madrid.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide