virgin madonna

Ochii statuii Fecioarei sângerează

Acest caz este remarcabil. Eroina, nativă din Saragossa, nu avea decât 13 ani în 1938 când i-a apărut Fecioara sub o formă destul de complicată și s-a anunțat sub titlul prolix de Maria, Regina Victimelor și Mama Preoților, Meditatoare și Avocată universală. Această apariție s-a prezentat însă episodic timp de patru ani.

De mai multe ori, Fecioara i-a declarat micuței Maria Nieves Saiz dorința sa de a se realiza o statuie cu efigia sa, așa cum i-a apărut. În fața complexității proiectului – Madona arătându-se în compania copilului Iisus, cu picioarele pe un glob terestru comportând o cruce cât și un porumbel și 12 inimi aurite situate deasupra capului său – această statuie nu a fost realizată decât în 1961.

Abia ieșită din atelierul sculptorului, aceasta a început să sângereze. Analizele au relevat un sânge uman foarte pur din grupa A. Statuia (înaltă de 57 cm) a fost atunci închisă într-o cutie prevăzută cu geam și sigilii, operație efectuată în fața notarului.

Dar minunea s-a produs de alte șase ori în 14 ani, cu ocazia sărbătorilor liturgice. Sigiliile au fost întotdeauna găsite intacte. Precizare interesantă: uneori sângera inima Fecioarei, alteori ochii săi. Biserica nu s-a pronunțat în legătură cu acest fenomen.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide