Sfere-din-piatră-perfecte-şi-în-China

Sfere din piatră perfecte şi în China

Un ansamblu de caverne comunicante aflate în inima unor pământuri dezolante şi inospitaliere. În 1938, arheologul Chi Pu Tei şi echipa sa au găsit o serie de morminte aliniate în forme geometrice. Acest eveniment banal în aparenţă va fi punctul de plecare a ceea ce este fără îndoială una din cele mai extraordinare descoperiri arheologice.

În timpul unor lucrări pe un şantier de construcţie, au fost găsite ouă din piatră gigantice şi o sabie din cupru în rezerva de la Shennongjia (provincia Hunan în Sudul Chinei). Această descoperire a fost făcută de muncitorii care construiau un drum în amonte de o colină a oraşului Gongxi. Pentru moment, originea şi natura acestor ouă este necunoscută şi analizele vor fi conduse de experţi pentru a le fi determinată originea.Sfere-din-piatră-perfecte-şi-în-China

Muncitorii au găsit adevărate “cuiburi” de ouă din piatră pe toată lungimea urmei drumului. Ouăle sunt de formă perfect rotundă sau ovală şi prezintă mărimi diferite. Cel mai mic nu este mai mare decât un pepene galben, şi cel mai mare de un diametru de aproximativ 2 metri.
S-a semnalat şi descoperirea unei săbii din cupru de către echipa de constructori, dar din nefericire aceasta a dispărut, şi nimeni nu cunoaşte identitatea persoanei implicate din ceea ce este considerat acum un furt.
Geologii care au văzut clişeele cred că ar putea fi vorba de solidificări rare ale rocii carbonizate, formate plecându-se de la un miez minuscul în centru care au rulat lent ca un bulgăre de zăpadă pe marginea unui vulcan. Dar în mod straniu, nu există activitate vulcanică în regiune.
Aceste sfere au un aspect destul de similar cu cele (datate cu circa 1500 de ani) descoperite în sudul Coastei Rica, şi care pot atinge până la 24 de tone. Nu s-a descoperit niciodată de ce, oamenii au tăiat şi deplasat aceste sfere perfecte care chiar cu utilajele de astăzi, ar fi dificil de realizat într-o rocă aşa de dură ca granitul. Cel puţin, nu ştim dacă ele se datorează unor fenomene naturale…
Semir Osmanagic, a descoperit de asemenea sfere similare pe situl piramidelor de la Visoko, în Balcani, conchide “Epochtime”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide