camorra

Un şef al Camorrei a fost arestat

Un “şef” al Camorrei, mafia napolitană, fugar din 2013, a fost arestat sâmbătă de către ofițerii de poliție deghizaţi în cei care livrează pizza. Mafiotul se uita la meciul Inter-Napoli la televiziune, a declarat poliția.

 

camorraPoliția italiană este mulțumită că a pus mâna pe “unul dintre cei mai periculoși 100 de criminali din Italia”. Roberto Manganiello, în vârstă de 35, este capul unuia dintre clanuri afiliate Camorra și era acuzat de o crimă dublă.
Bărbatul este acuzat de a fi ucis, în octombrie 2004 doi bărbați, membri ai unui clan inamic, ceea ce a provocat una dintre primele și cele mai crude cazuri de vendetta între familii mafiote din districtul Scampia din Napoli, cunoscute a fi teatrul cărții scrise de Roberto Saviano, “Gomorra”, publicată în martie 2006.
Cartea lui explorează Campania şi Napoli unde crima organizată face legea şi unde rivalităţile între clanurile mafiote duc adesea la războaie sângeroase. Dar el a mai scris ţi despre activitatea Camorrei în Spania, unde s-a infiltart în industria turistică din Andaluzia, cumpărând hoteluri, restaurante şi cluburi de noapte.
Cât despre Manganiello, acesta era urmărit pentru posesie ilegală de arme și asociere de criminali cu caracter mafiot, a declarat poliția.
Mafiotul din Camorra a fost capturat în compania unei napolitane de 30 de ani, prietena lui aflaţi într-una din ascunzătorile clanului, la sud de Orta di Atella, de unde continuat să-şi gestioneze afacerile, traficul de droguri și extorcare de fonduri.
Pe când urmărea meciul din campionatul italian de fotbal, pierdut de Napoli (2-0) cu Inter Milano împreună cu prietena lui, ofițerii de poliție deghizaţi ca oameni de livrare de pizza, au apărut deodată în apartamentul lui. Manganiello, care nu era înarmat, nu a opus nicio rezistenţă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide