Bursa_Turkey_2013_1

Oraşul turcesc Bursa deţine ape termale cunoscute din epoca romană

Bursa, anticul Prusa, este un oraş din nord – vestul Anatoliei, capitala provinciei cu acelaşi nume. În 2007 avea o populaţie de 1.562.828 de locuitori. Bursa este al patrulea oraş din ţară şi un important centru industrial şi cultural al ţării.

Resturile fortifiaţiilor castelului din Bursa, foto de Karelj, sursă Wikipedia.

Oraşul este situat pe versantul nord – vestic al munţilor dominaţi de piscul Uludag în sudul regiunii Marmara. Este mărginit de provincia Yalova şi de Marea Marmara la nord, provinciile Kocaeli şi Sakarya la nord – est, provincia Bilecik la est şi provinciile Kutahya şi Balikesir la sud. Mai este supranumit Yeşil Bursa, „Bursa verde”, deoarece are multe parcuri şi spaţii verzi cât şi păduri care în înconjoară. Oraşul este poarta masivului Uludag, renumit pentru staţiunile sale de sporturi de iarnă.

Bursa mai este cunoscut pentru specialităţile gastronomice, Iskander Kebap, în special. În apropiere se găseşte anticul Niceea, cunoscut pentru istoria sa fabuloasă şi edificiile sale majore.

Oraşul este un pol de atracţie tradiţional al refugiaţilor din Balcani, ajunşi în valuri succesive până la o perioadă recentă. Este situat la întretăierea a mai multe drumuri importante, care leagă Istanbulul (240 km) prin autostrăzile E 881 şi E 80 via Kocaeli, Izmir prin E 881 şi Ankara (385 km) prin E 90.

Apele termale de la Bursa sunt cunoscute încă din epoca romană. Oraşul are multe hoteluri superbe, cu centre SPA, săli de masaj şi de fitness, care oferă momente magice şi de relaxare.

(Visited 54 time, 1 visit today)
Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide