Aleea egipteană

Povestea din cimitirul din Highgate

Încă din epoca victoriană, se întinde pe colina de la Hampstead Hill, la nord de Londra, unul dintre cele mai frumoase şi tulburătoare cimitire din Europa. Veritabilă necropolă, cimitirul este plin de alei mărginite de numeroase morminte baroce şi gotice cât şi de o alee egipteană. În alte locuri, coşciugele sunt puse chiar solul cavourilor. În orice parte a cimitirului ai fi, poţi admira frumuseţea şi romantismul diferitelor pietre de morminte şi de monumente funerare. Vegetaţia opulentă lăsată în stare sălbatică nu face decât să se adauge farmecului locului. Dar locul cel mai apăsător şi cel mai sumbru din acest adevărat oraş, este cu siguranţă aleea rezervată asasinilor de orice fel.

highgate

Sursă foto: Wikipedia

Legenda afirmă că în sec. XVIII, un sicriu provenit din Turcia şi conţinând corpul unui vampir a fost depus într-o capelă situată la Highgate, apoi a fost înhumat. Dar cu siguranţă Bram Stoker a făcut celebru acest cimitir. Fiind membru al Golden Gate şi iniţiat în ritualuri magice, a fost marcat de tot ceea ce ţine de nemurire. El l-a instalat pe Contele Dracula la Carfax, care este situată la Hamstead Hill, de asemenea în cimitirul unde se odihneşte Lucie Westenra. În aceeaşi epocă, el s-a împrietenit cu pictorul şi poetul Dante Gabriel Rosetti, cel care era înnebunit de durere după moartea soţiei sale Elizabeth Sidal. Aceasta decedase în urmă cu 7 ani din cauza unei supradoze de laudanum. La sfaturile lui Stoker, Rosetti s-a dus la Highgate şi a spart mormântul unde se afla soţia sa. El a avut surpriza de a o descoperi pe tânăra femeie întinsă şi intactă având toate aparenţele vieţii. Era roşie în obraji, părul îi strălucea, de parcă tocmai se pusese de curând acolo. De atunci, pentru locuitorii satului apropiat, Highgate era considerat oraşul vampirului. Iar apariţiile lui, se zice, erau foarte frecvente.
În 1970, a apărut o entitate între morminte de mai multe ori înspăimântând populaţia. Două tinere care se întorceau acasă au făcut un drum prin cimitir au fost urmărite de o umbră neagră. Una dintre ele s-a îmbolnăvit foarte rău şi a făcut apoi numeroase crize de somnambulism care ani la rând o atrăgea către unul din mormintele din cimitir. Cazul s-a adâncit atunci când s-au descoperit zeci de cadavre de animale golite de sângele lor. Mai târziu, un membru al British Occult Society numit David Farrant, a raportat că reverendul Lord Manchester executa o şedinţă de exorcism în interiorul unui cavou suspect. În acest cavou s-a descoperit un corp care nu părea nici mort, nici viu. Lordul a declarat că nu a încălcat legea şi că a pus doar nişte săculeţi cu usturoi şi o cruce pe capacul unui sicriu. La scurt timp, muncitorii au cimentat intrarea mormântului dar povestea nu s-a terminat aici…

Aleea egipteană

Aleea egipteană Sursă foto: Wikipedia

În 1974, inima cartierului Highgate, apropiat de cimitir, a fost supusă unor fenomene stranii. O clădire în stil gotic, situată la intersecţia dintre Crescent road şi Avenue Road (astăzi distrusă) era reputată de ani buni de a fi bântuită. Manchester a executat săpături minuţioase şi a descoperit în pivniţă sicriul pe care îl investigase cu patru ani, înainte. El şi complicii săi au scos capacul şi au bătut un ţăruş în corp, apoi i-au dat foc. Cazul era terminat… Dar în 1978, poliţia a aflat de la mai multe persoane cin pătrunsese în cimitirul de la Highgate şi forţase cavoul vampirului. Manchaster a afirmat atunci că dorise să-l ucidă! Alţi martori atestă faptul că Prinţul Nopţii se află încă la Highgate. Misterul rămâne…
De atunci, cimitirul a devenit un loc de adunare pentru ceremonii nocturne de magie neagră, mormintele sunt profanate şi cadavrele sunt scoase din sicrie. Autorităţile au decis de a închide partea sa de nord, însă poate fi totuşi vizitată numai în compania unui ghid.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide