Cane Hill8

Spitalele bântuite şi abandonate dau frisoane

Paznicul unui spital construit pentru îngrijirea săracilor şi în cele din urmă abandonat în 2012 (clădirea a fost ridicată în 1854), din Clayton (Anglia ) a avut o surpriză uriaşă atunci când aproximativ 200 de tineri amatori de senzaţii tari au luat cu asalt, deodată, intrarea imobilului în ruine pentru a intra și a verifica dacă locul era într-adevăr bântuit, după cum afirmau oamenii de pe unele reţele sociale.
Cu prezenţă de spirit şi neintimidat de tinerii curioşi de a vedea fantome, paznicul spitalului abandonat a chemat imediat poliția pentru a-i împrăştia.
Mai târziu, inspectorul de poliţie Richard Clare a confirmat cotidianului Wakefield Express faptul că locul era într-adevăr extrem de periculos, dar nu din cauza fantomelor, ci pentru că zidurile erau gata de prăbuşire la orice pas.
Poliţia a arestat patru persoane, însă acestea au fost eliberate puţin mai târziu.
Dar acest spital nu este singurul abandonat în lume. Printre clădirile terifiante, care îţi dau fiori se numără celebrul spital din Danvers, supranumit The King of Asylums, situat în statul Massachusetts, construit în 1874. Clădirea se remarcă printr-o arhitectură deosebită, originală şi impozantă. Se pare că locul este plin de lilieci…

Cane Hill

Cane Hill

Legenda urbană spune că aici au avut loc atrocităţi inumane, experienţe efectuate pe pacienţi şi că, în fine, locul ar fi bântuit de demoni.
Un alt azil abandonat, Cane Hill, se află Croydon, în apropiere de Londra. Imobilul a fost construit în 1883 şi a funcţionat până în 1991, când a fost închis.
De remarcat faptul că printre pacienţii săi celebrii se numără: Charlie Chaplin, fratele actorului Michael Caine şi cântăreţul de muzică rock David Bowie.

Essex1
Alte clădiri abandonate sunt spitalul psihiatric din Trenton, Ewing, New Jersey ( construit în 1848), centrul spitalicesc din statul Essex ( 1896- 1975), azilul din insula Poveglia, sau insula Nebuniei de lângă Veneţia ( 1922- 1968), azilul din Whittingham, în apropiere de Preston, Marea Britanie (1869-1995), spitalul Armand Auclerc din Weston, Virginia de Vest (1864-1994), spitalul Topeka din Kansas (1872-1997), spitalul pentru boli mentale Philadelphia, din Byeberry, Pennsylvania (1907-1987) etc.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide