morgellons

În SUA, 3500 de persoane sunt atinse de un parazit necunoscut

Imaginaţi-vă o clipă că prin piele sau păr vă trec fibre stranii, de obicei clare însă uneori albastre, gri sau negre, sau spaghette care vă mănâncă peste tot. Sau că vă apar leziuni şi că vă simţiţi brusc slăbit(ă), având sentimentul că prin piele se joacă viermi. Acestea sunt simptomele poluării din aer, un virus necunoscut sau un nou germene contagios.

Până acum, aproximativ 3500 de persoane au fost raportate oficial ca fiind atinse de această boală necunoscută. Multe dintre ele sunt din California, Florida şi Texas. Bolnavii descriu pierderi limitate ale memoriei, oboseli cronice şi imposibilitatea de a munci sau de a merge în exterior de teama de a infecta alte persoane. Pe piele se dezvoltă fibre şi cruste similare unor eczeme purulente. Uneori, leziunile apar precum fibrele, grăunţe de nisip sau granule negre şi a le extrage nu duce la nimic. Acest rău straniu a apărut pentru prima oară în 2004 şi de atunci, se caută un tratament eficace. S-a obţinut o ameliorare provizorie cu antibiotice puternice dar deîndată ce încetaţi de a le mai lua, simptomele revin.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

În fiecare stat american au fost raportate zeci de cazuri cu această boală misterioasă, însă şi în Europa. Simptomul Morgellons, cum a fost denumit, nu este doar în piele, ci şi în cap…

Doctorul Levine Normand, profesor de dermatologie la Universitatea din Arizona, care a văzut 100 de pacienţi suferind de asemenea simptome, le-a administrat un drog numit Pimozid, care este folozit pentru schiziofrenie cronică. Conform specialistului, ei suferă de o dezordine mono-simptomatică în care sunt absolut convinşi că sub pielea lor se află ceva, un parazit iluzoriu.

La trei copii s-a detectat prezenţa unui parazit pe faţă. Ei nu sunt cunoscuţi ca suferind de boli mentale, dar medicii spun că părinţii lor sunt cu siguranţă. Mary Leitano dezvăluie că a pus o protecţie etanşă pe braţul său pentru a fi sigură că infecţia nu vine de la covorul său sau de la o altă sursă exterioară, însă a constatat că această “cochilie” nu a avut nicio eficacitate. Ea a descris experienţa fiului său: “Într-o zi el făcea baie şi extrăgea peri negrii care ieşeau din pielea sa.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide