Li Ching Yuen

Omul care a trăit 256 de ani!

Potrivit legendei, Li Qing Yun, a trăit aproximativ 256 de ani! Mai precis între 1736-1933, timp în care cercetătorul în medicina chineză a fost extrem de fascinat de plantele medicinale. Toată viaţa a fost vânzător de plante medicinale.
El ar fi trăit în timpul domniei a nouă împărați din dinastia Qing. Se crede că a îngropat 23 de soții și 180 de descendenți!
Într-un articol din 1930 publicat de New York Times se afirmă că un profesor de la Universitatea Chengdu, Wu Chung-Chieh a descoperit înregistrările imperiale ale guvernului chinez de la 1827 în care Li era felicitat pentr că împlinise vârsta de 150 de ani! Alte documente de mai târziu îl felicitau pentru împlinirea vârstei de 200 de ani în 1877.
Un corespondent al prestigiosului New York Times scria în 1928 că mulţi bătrâni din cartierul unde locuia Li susţineau că bunicii lor l-au cunoscut pe Li când erau băieţi şi că în acel moment, el era un om în toată firea.
Care este însă secretul longevităţii lui? Li Qing Yun ne explică: “Păstrați o inimă liniștită, ca broasca țestoasă, mergeţi pe jos la fel de repede ca porumbelul și dormiţi ca un câine”.
El atribuia longevitatea sa incredibilă stării de pace a minții sale și era convins că toți oamenii au ocazia de a trăi cel puțin un secol prin realizarea calmului interior.

Li Ching Yuen

Li Ching Yuen Sursă foto: Wikipedia

Li Qing Yun a adoptat pe durata existenţei sale neverosimile de 256 ani un ritm de viață senin și unic. Era vegetarian, adept al ceaiului de fructe de pădure goji, nu bea alcool, nu fuma și a avut mesele la ore foarte regulate.
A mers la culcare devreme și s-a trezit devreme. În timpul liber, se dedica meditației și cărţilor de joc. Era extrem de generos și binevoitor față de slăbiciunile umane, încât toată lumea se putea bucura la maxim de compania acestui om special.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide