Hantu Penanggal

Penanggalan, vampirul care pluteşte pe cerul nopţii

Penanggalan (sau Hantu Penanggal) este o fantomă din folclorul malaiesian care seamănă foarte mult cu vampirul european. În Thailanda este cunoscut sub numele de Krasue, Laos Kasu în Cambodgia și Ap Leyak în Bali.

Apropiat de Manananggal din Filipine, termenul Penanggal (sau Penanggalan) înseamnă “care se desprinde”.

Este unul dintre cei mai comuni strigoi din Malaezia. Adesea, este vorba doar de un cap de femeie –vampirii sunt întotdeauna feminini-, plutind în aer, cu gura înconjurată de sânge și trăgându-şi intestine după ea. Penanggalan este de obicei controlată de un duh rău sau vrăjitor malefic.

Vampirii din Malaezia călătoresc în general noaptea, zburând prin aer. Au dinţii foarte ascuţiţi si ochii mari, cu care pot vedea destul de clar în întuneric.

Hantu Penanggal

Hantu Penanggal

Uneori, emit un strigăt teribil înainte de a ataca copiii sau femeile gravide. De fapt, fiecare Penanggalan a fost mamă în viața sa înainte de a muri la naștere și de a se transforma în această fiinţă oribilă.

După ce a mâncat, Penanggalan se reîntoarce în mormântul său, unde capul și restul corpului se reunesc. Dacă este atacat, acest vampir poate să scoată foc prin nările sale pentru a-l arde pe atacator.
Cum se poate lupta totuşi împotriva sa?
Încercaţi de a atrage monstrul într-un tufiș şi să-l apucaţi de sânii. Acesta va fi practic lipsit de putere. Dacă nu, atunci încercaţi să-l prindeţi într-o cutie sau un cufăr. Dar atenţie, căci se poate transforma cu uşurinţă în fum.
Astupaţi-vă urechile pentru a vă proteja de strigătul său teribil.
Pentru a ucide un Penanggalan, trebuie să-i găsiţi mormântul și să-i ardeţi corpul în interior. Este însă un lucru este extrem de periculos!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide