tibet ritual

Ritual tibetan sinistru

În magia tibetană, există un ritual straniu numit ro-lang, cadavrul care se ridică. Puţin europeni au asistat la acest ritual macabru.
Alexandra David-Nell ne relatează un autentic ro-lang care i-a fost povestit de un vraci tibetan care spune că l-a practicat. Iată ce spune ea:” Cel care celebrează ritualul este închis singur cu un cadavru, într-o cameră obscură.“ Misiunea sa este de a reanima mortul. Se întinde pe corpul inert, cu buzele sale pe ale mortului şi repetă fără încetare aceiaşi formulă magică.

“După un moment cadavrul se mişcă şi se ridică. Vrea să scape!”

tibet ritual
Ngagpas-ul îl opreşte atunci. Defunctul se agită din ce în ce mai tare, sare iar omul care îl întreţine sare şi el dar nu-şi desprinde buzele de cele ale mortului!
Apoi limba cadavrului iese în afară, dincolo de buzele aflate în stare de putrefacţie, în timp ce omul o opreşte. Subit, cadavrul devine inert iar limba sa este luată cu grijă de vraci deoarece a devenit un talisman magic puternic.
Cel care a povestit acest ritual sinistru părea marcat de toate episoadele diferite descrise de el. Pentru el era o chestiune de supravieţuire: sau va lua limba mortului sau defunctul îl va duce în lumea de Dincolo!!
Apoi, deodată, tibetanul a scos din buzunarul său ceva negru care putea să fie o limbă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Hide